Polityka prywatności RODO

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Szanowni Państwo,
w związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanego dalej „RODO”), P.P.H.U.  J&M przekazuje informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych:

  • Administratorem danych osobowych jest P.P.H.U. J&M Magdalena Adamiak-Różańska ul. Główna 24 , Dłutów 95-081.
  • Dane osobowe będą przechowywane przez okres:
    • w celu realizacji umowy lub zamówienia – przez okres wykonywania zobowiązań oraz okres przedawnienia roszczeń wynikających z przepisów;
    • w celu marketingu bezpośredniego – do dnia uwzględnienia sprzeciwu złożonego na podstawie art. 21 RODO;
    • w celu realizacji obowiązku prawnego sporządzenia i przechowywania dokumentacji – przez okres wynikający z przepisów krajowych administratora dotyczących terminów przechowywania faktur, ksiąg rachunkowych oraz dokumentów potwierdzających zawarcie i wykonanie umowy
  • Podanie danych ma charakter dobrowolny.
  • Osoba, której dane dotyczą, ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • Podającemu dane przysługuje prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego dla przetwarzania danych (GIODO).
  • Każda zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
  • Zapytania lub żądania związane z przetwarzaniem danych osobowych przez P.P.H.U. J&M prosimy kierować zgodnie z podanymi poniżej danymi kontaktowymi:
    P.P.H.U. J&M Magdalena Adamiak-Różańska
    95-081 Dłutów
    ul. Główna 24
    tel. 783-747-496
    www.jmproducent.pl

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Poprzez piki “cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. W szczególności są to pliki tekstowe, zawierające nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  3. Pliki cookies przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Operator wykorzystuje te pliki do:
  4. możliwości logowania i utrzymywania sesji użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu
  5. dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę
  6. do tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.
  7. Pliki cookies wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
  8. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego
  9. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Ustawienia te mogą zostać zmienione przez Użytkownika w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenia użytkownika.
  10. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

     Przykładowe opcje edytowania w popularnych przeglądarkach:

  1. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą uniemożliwić poprawne działanie Stron Internetowych.